Střední škola, Základní škola a Mateřská škola

Přerov, Malá Dlážka 4

  
  
  

MENU

Plavci z Moravy a Slezska se sjeli do Přerova

         Již mnoho let se plavecký oddíl SK VOK Přerov při ZŠ a MŠ Přerov, Malá Dlážka 4 s úspěchem zúčastňuje Mistrovství České republiky mentálně postižených sportovců v plavání v Liberci. Český svaz mentálně postižené mládeže pověřil vedení SK VOK organizací regionální soutěže, které je zároveň kvalifikací na Mistrovství ČR v Liberci.

         Již při zpracování přihlášek se ukázalo, že o toto regionální mistrovství bude velký zájem. Přihlásila se družstva až z Olomoucka, Ostravska, Frýdecko-Místecka, Zlínska, Uherskohradišťska a dokonce i z Brna. Celkem se přihlásilo 80 závodníků.

         Dlouho očekávaná a připravovaná akce proběhla ve středu 6. dubna 2016 v plaveckém areálu města Přerova. Mistrovství zahájila vedoucí sportovního klubu při ZŠ a MŠ Přerov, Malá Dlážka 4 Mgr. Jana Hrbáčková. Hodně štěstí a zdaru přišla plavcům popřát spoluorganizátorka akce ředitelka ZŠ a MŠ Přerov, Malá Dlážka 4 Mgr. Olga Široká. A pak už nic nebránilo prvním rozplavbám.

         Závodilo se v kategoriích muži a ženy, které byly dále rozděleny dle stupně mentálního postižení plavců a to na třídu A a třídu B. Plavaly se tyto disciplíny: 50m prsa, 50m znak, 100m prsa, 50m volný způsob, 100m volný způsob a štafety.

         Jako už tradičně se závodníci naší školy ZŠ a MŠ Malá Dlážka 4 velmi dobře umístili. Zásluhou Jany Vostré, Armanda Mazanika, Lucky Sinuové, Aničky Oláhové a Zdeňka Pokuty jsme získali 1 zlatou, 2 stříbrné a 3 bronzové medaile. Všichni plavci soutěžili v duchu  fair-play, navzájem se povzbuzovali, panovala výborná nálada.

         K hladkému průběhu závodu velkým dílem přispěl organizační talent ředitele Plavecké školy Přerov pana Mgr. Jaroslava Hýzla, kterému celý závod provázel a dohlížel na dodržování pravidel.

         Po vyhlášení výsledků, závěrečném focení a blahopřání, obdržel každý závodník drobné ceny.

         Jsme velmi pyšní na naše sportovce, jejich umístění a kvalifikaci na republikové mistrovství.

         Ještě jednou díky všem, kteří se tohoto mistrovství zúčastnili a někdy v budoucnu v Přerově nashledanou.

         Jana Hrbáčková

SK VOK Přerov